Rita praat met dieren

Ben je ook zo benieuwd wat je hond, kat, kanarie of hamster te vertellen heeft?

Dierentolk Rita uit Veenendaal gaat met ze in gesprek. Iedere week praat ze met een ander dier en Man bijt hond mag bij de sessies zijn. Vandaag eerst een introductie van Rita.

Rita is zevenenvijftig jaar en woont in Veenendaal. Ze heeft een man, een dochter, twee honden en twee katten. Tot vijf jaar geleden had Rita nog nooit met een dier gepraat. Toen vertelde Tineke, een spirituele kennis, haar plotseling dat ze vermoedde dat Rita met haar kat Tom kon communiceren. Het leek Rita onzin. Maar Tineke zei: ‘Roep mijn kat eens.’ Normaal gesproken reageren katten niet als je ze roept, maar toen Rita Tom riep kwam hij meteen aangelopen. Tineke zei: ‘Probeer je eens in mijn kat in te leven.’ Dat deed Rita en ze voelde een rommelende maag en ze kreeg pijn in haar poepertje. Dat heeft ze toen ook maar zo benoemd. En wat bleek, Tom had inderdaad al enige tijd last van diaree.

Gevoelens
Er ging een wereld voor Rita open. Om te oefenen is ze gaan praten met de dieren in haar omgeving. ‘Eerst voelde ik vooral  veel.’ Zo kreeg ze bij een kat van een vriendin pijn in haar bovenste vingerkootje en nagel. Toen bleek dat het teentje van de kat binnenkort geamputeerd moest worden. Ook werd ze bij veel dieren misselijk. Eerst dacht ze dat ze dat letterlijk moest nemen, maar later begreep ze dat een dier dan vaak iemand mist. Naast  gevoelens krijgt Rita tegenwoordig ook woorden en zelfs zinnen door.

Slang
Inmiddels heeft Rita al met honden, katten, konijnen, een cavia, een paard, een vogeltje en zelfs met
een slang gepraat. ‘Maar slangen zijn wel heel ontoegankelijk’ zegt ze, ‘zo’n beest laat nauwelijks wat los.’ Sowieso heb je zwijgzame dieren en dieren die makkelijk praten, net zoals bij mensen.

Gids
Hoe het in zijn werk gaat weet Rita zelf ook niet. ‘Ik vermoed dat alle mensen en dieren hun eigen gids hebben. Mijn gids kan blijkbaar met de gidsen van dieren kan praten.’ Het lukt haar overigens niet om met haar eigen huisdieren te praten. ‘Dat vind ik erg jammer. Waarschijnlijk zit ik te dicht op ze.’

Mis
Natuurlijk heeft Rita het ook wel eens mis. ‘Soms kan een baasje niets met wat ik zeg. Dan kan het goed zijn dat het dier zoiets in zijn vorige leven heeft meegemaakt. En over dat leven weet dit baasje natuurlijk niks.’

Vlieg
Rita is een dierenvriend maar er zijn grenzen. Als er een vlieg haar huis in vliegt dan vertelt ze hem dat hij beter naar buiten kan gaan, omdat ze hem anders dood slaat. Als hij dan niet luistert dan is dat zijn eigen schuld.

Wil je dat Rita met jouw huisdier praat? Mail dan naar: dierenfluisteraar@manbijthond.tv

Door: Elissa Capelle

Rita praat met dieren

Rita de dierenfluisteraar, Series |